top of page
Vjencanje_wedding

Portreti

Nakon vjenčanja, vrijeme je za jedan lijepi obiteljski portret :)

Portretna fotografija jedan je od najpopularnijih žanrova fotografije sa razlogom. Dobar portretni fotograf, ovisno o situaciji može i mora zabilježiti osobnost i emocije osobe i ljudi koje fotografira... mora voljeti ljude.


Portretiranje je osobno. Temelji se na interakciji subjekta i fotografa, te je svjestan čin koji uključuje obostranu suradnju. Volim popričati s ljudima koje fotografiram, upoznati ih... dati im vremena da se opuste i "opaliti" par probnih fotografija. Naravno, među probnima uvijek ima dobrih koje su nerijetko i među (naj)boljima :)

Nije to posao koji se samo odradi... treba biti ugodno osobi koja se nalazi ispred kamere. Naravno nekada će vrijeme biti odlučujući faktor koji ne dopušta upoznavanje, npr. kod poslovnog portretiranja neke veće firme. No za razmijeniti riječ / dvije, za opustiti osobu ispred objektiva uvijek ću imati vremena. 

portrait_02a.jpg
ZP1_3181.jpg

Ne trebate biti model da bi imali svoju ili obiteljsku kolekciju profesionalno odrađenih i obrađenih fotografija :). Na primjer, na  fotografijama u ovoj galeriji nema niti jednog modela. Ovo su ili klijenti ili moji prijatelji koje sam uspješno nagovorio da bar jedan "session", i nitko od njih nije bio nezadovoljan. Uglavnom, kome god pokažete fotografije - sigurno će primijetiti veliku razliku.

Fotografiranje je moguće u potpunosti odraditi i u toplini Vašeg doma, Vašeg radnog mjesta, gdje god se osjećate najugodnije... tako da i vi nađite vremena za vas, vaše voljene,  porodicu, prijatelje, pa čak i Vaše kućne ljubimce...  :)

mail.png
bottom of page